7h Assistans

Alla har ett val – tack för att du har valt oss!

Alla har ett val – tack för att du har valt oss!

Att anlita ett assistansbolag är ett stort steg att ta. Vägen till ett beslut kan vara både lång, krokig och krävande för de om berörs. Många gånger är det inte endast den enskilde som påverkas utan även omgivningen har en situation att förhålla sig till som kan innebära skiftande känslor. Det som är förenande för alla som är beviljade assistans är dock att förtroendet som lämnas till vald assistansanordnare är stort och livsavgörande. Ett åtagande som utöver engagemang, kunskap och omtanke även en stor del ödmjukhet och tacksamhet över förtroendet som givits. Det är en stor gåva och värd att förvalta på allra bästa sätt.

 

Vad är personlig assistans för oss?

Namnet säger egentligen allt- den är personlig, det vill säga, det är du som väljer oss och vi som tackar ja till att erbjuda just personlig assistans på dina villkor och efter dina behov.

Vi finns tack vare dig, det är du som är stjärnan hos oss – välkommen!

 

Du är vår kund  och vår kollega

Hos oss är du kund och inte brukare, du har inte krav utan rättigheter, dina önskemål är vår prioritet, tillsammans har vi – all personal inom företaget – ett gemensamt ansvar och det är att erbjuda en personlig assistans just för dig, varken mer eller mindre.

 

Delaktighet och gemenskap – du väljer själv!

Vi är alla olika, en del gillar att vara med där det händer, träffa andra, umgås och ser fram emot nya möten och aktiviteter. Eller så är du en person som söker lugn, förutsägbarhet och kontinuitet. Eller så gillar du ibland det ena och ibland det andra, lite beroende på dagsform – oavsett så har vi något för dig. Vill du vara en del av vårt sjudande aktivitetshus så finns alla möjligheter till det. Vi är experter på att fira och uppmärksamma, vi bjuder in, delar med oss, bjuder på oss själva och ser fram emot resan som livet erbjuder och förgyller den med det vi kan. Du deltar på dina premisser och i den omfattning som passar dig, vi är glada över att ha dig med på dina villkor. Det är nog det som är unikt med oss att vi erbjuder allt under samma tak, inga måsten – bara möjligheter!

 

Anpassat för din situation

För den som vill sköta assistansen utan större inblandning än att låta oss sköta bemanning och administration så är det ditt val. Vi finns där för att dina val är viktiga för oss. Är det något du saknar eller undrar över så är vi väldigt intresserade av att veta det. Ju mer vi får till oss ju lättare blir vårt uppdrag – vi hoppas att du hör av dig! Det är detta som är vårt ständigt pågående förbättringsarbete och där är du vår viktigaste resurs!

 

Ambassadör – bästa yrket

Ambassadörer gillar vi – det är personer som kommer i kontakt med oss i egenskap av kunder, deltagare, partners, anställda, anhöriga, personer eller företag som på ett eller annat sätt berörs av våra verksamheter.

Det är vi tillsammans som är de viktigaste ambassadörerna och värdebärarna!

 

Din möjlighet

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara en del av vår fina gemenskap, kanske är det viktigt för dig, eller så har du anhöriga som vill utbyta erfarenheter eller bara lära känna andra personer som delar liknande situation, tankar eller upplevelser.

 

Vi finns för er, låt oss vara den sammanförande länken där den som vill deltar – på sina villkor!

Mer info 

Juridisk hjälp

Det finns många lagar som reglerar din personliga assistans. Vi har god kunskap inom detta område och hjälper dig gärna, för det är mycket att sätta sig in i. När det behövs anlitar vi juridiska experter för att du ska få den assistans du behöver och har laglig rätt till.

Detta är exempel på vad vi kan hjälpa dig med:

  • Stöd vid ansökan till Försäkringskassan eller kommunen
  • Stöd vid ansökan om utökad assistans
  • Råd och stöd vid omprövning eller indragning av ditt assistansbeslut
  • Om önskemål och behov finns kan vi föra din talan i dialog med Försäkringskassan eller din kommun

Det är kostnadsfritt för dig som kund eller som blivande kund. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Transparens

Vi är medlemmar i vård­företagarna och de har särskilda medlemskrav för transparens och öppenhet vilket vi är noga med att följa. Kravet innebär att vi öppet berättar hur vi arbetar med kvalitet, personal, ekonomi, ägare och styrelse. Detta kan du läsa om på vår hemsida, allt för transparens gentemot dig som kund!

Syftet är att öka allmänhetens förtroendet för branschen och att våra kunder och andra som är intresserade enklare ska få relevant information om medlems­företagen.

Ekonomi

7H Assistans och Kamgarn ägs av en ekonomisk förening, Sjuhäradsbygdens Handikappservice (SHS). Föreningen har inte något externt vinstintresse och eventuella vinster skall användas till att skapa mervärde för brukarna och arbetstagarna, för att på bästa sätt ge goda förutsättningar att leva ett aktivt liv i gemenskap med andra och delta i samhället.

Mer om lagstiftningen

Läs mer om vilka lagar och bestämmelser som gäller i vår Kunskapsbank

För dig som är anhörig

Du också viktig för oss. Vi vill ha god kontakt med dig som anhörig, för att skapa den absolut bästa tillvaron för brukaren eller arbetstagaren.

Ibland kan du ställas inför många frågor och svåra beslut. Då är det skönt att veta att vi finns här till din hjälp för att bolla med dina frågor, ordna med juristhjälp eller bara finnas som ett stöd.

Anhörigassistent

Du som anhörig till en person med funktionsnedsättning kan också arbeta som assistent. Med en anställning hos oss omfattas du av kollektivavtal och tar del av samma villkor som övriga assistentkår. Du bestämmer själv hur många timmar du vill arbeta.

 

Hör av dig till oss om du har några frågor eller vill arbeta som assistent hos oss. 

Tack för att ni finns!

Så här gör du för att ansöka om personlig assistans

Kontakta din kommun och be att få prata med en LSS handläggare om hur ansökningsprocessen går till just där du bor.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare med din ansökan.

Bedöms dina grundläggande behov vara större än 20 timmar per vecka är det Försäkringskassan du ansöker hos: https://www.forsakringskassan.se/privatpers/funktionsnedsattning

Kontakta oss

033-48 03 40

ADRESS

Moldegatan 9

504 32 Borås

MAIL

info@7hassistans.se

ÖPPETTIDER

Vardagar 08-17

Lunchstängt 12-13

Skicka ett meddelande